10/01/2021

Семеен лагер „Приключенска фамилия“

АКТУАЛНА ПРОГРАМА ЗА 2021 г. ОСТАВАТ ОГРАНИЧЕН БРОЙ МЕСТА!

Програмата е подходяща за родители с деца от 7 до 9 години.

Обичате ли да приключенствате с вашите деца? Искате да ги запознаете с красотата на света около тях, но все още не са дотатъчно самостоятелни за свое смело лагерно преживяване? Подготвили сме ви една програма с много семейни забавления и близки срещи с природата. По време на този лагер ще имате възможността да играете по нов начин с децата си, да ги видите в нова светлина, но и да намерите своето спокойствие, докато те са под грижите на с опитните инструктори на “Лагер Беглика”. Заедно ще влезем в едно по-смело ежедневие сред красивите гори около Горски център “Чатъма” и по водите на яз. “Голям Беглик”.

В програмата са предвидени ежедневни групови занимания с продължителност от 2 до 6 часа и свободно време в Горски център “Чатъма”. Там всеки има възможност да отпочива, да се включва по желание в дейностите на центъра, да кара кану/каяк или планински велосипед извън рамките на семейното преживяване.

„Чатъма“ е подходящо място за дистанционна работа, но не забравяйте и да се забавлявате!

Програмата включва следните дейности:

– пешеходни разходки в живописните гори на Беглика и пикници сред родопските поляни;
– кулинарни занимания в кухнята на Горски център „Чатъма“;
– разходки с моторна лодка във водите на язовир „Голям Беглик“;
– игри и арт занимания за малки и големи;
– почивка и забавление в едно.

Дата за провеждане: 28.06. – 02.07.2021 г. и 12.07. – 16.07.2021 г. /МЕСТАТА СА ЗАПЪЛНЕНИ!/
Краен срок за записване: 18.06.2021 г.

Детайлно описание на програмата

Ден 1: Пристигане на яз. “Голям Беглик” и достигане до Горски център “Чатъма”. Настаняване и запознаване на групата. Обядваме с вкусната домашна храна и опознаваме мястото. В следобедните часове ще се забавляваме и ще се сприятелим с весели игри. Вечерта ще запалим лагерен огън и ще си разказваме любими истории.

Ден 2: Вода и земя. В този ден ще се научим да караме кану във водите на язовира. Следобед ще разберем как да се ориентираме с карта и компас, ще обикаляме в  и ще търсим скрити съкровища в гората наоколо.

Ден 3: С дъх на гора. Навлизаме в иглолистната гора на защитена местност “Чатъма”, за да вдъхнем боровия въздух и да чуем гласа ѝ. Достигаме до местността Ралев гьол, където ще направим пикник. Продължаваме по скрита пътека на юг, за да достигнем до местността Горанов чарк и красивата долината на Жълта река. По нея достигаме един от ръкавите на язовира и се прибираме към Чатъма, събирайки билки и диви ягоди по път.

Ден 4: Над земята. В първата половина от деня ще се опитаме да преодолеем въжената градина на Чатъма. Ще предизвикаме смелостта на малки и големи и ще се окуражавеме взаимно. Кой ще бъде най-смел – мама, татко или малките герои? В следобедните часове, за отпускане на напрежението, ще бъдем магьосници в чатъмската кухня. Ще месим, ще печем и ще си сготвим вкусни гозби на огън.

Ден 5: Ден за теб. В този ден всеки възрастен може да опита каквото пожелае – гребане с кану или каяк, или да покара планински велосипед около язовира. Децата ще играят и ще лудуват заедно с опитните инструктори на „Лагер Беглика“. В следобедните часове се сбогуваме и споделяме своите най-силни емоции от дните ни заедно.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на водачите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Такса за участие*: 600 лв. (валидна за 1 възрастен + 1 дете).
За включване на втори възрастен: + 380 лв.
За включване на второ дете от семейството: + 180 лв.
Дете без възрастен придружител не може да бъде включено в лагера.

Местата за настаняване на закрито са ограничени, възможно е настаняване в общи стаи с други участници. При настаняване на палатки – допълнително договаряне на цената на програмата. 

За въпроси във връзка с настаняването, моля да се свържете с ГЦ “Чатъма”, като отбележите участието си в семейния лагер, на телефонен номер: 0876717476 (Валентин Хаджийски).

Таксата включва настаняване в Горски център „Чатъма“, храна, водачи/инструктори, специализирана екипировка, застраховка „Злополука“, програма с разнообразни активности и забавления за деца и възрастни.
Таксата не включва стойността на транспорта до и от Беглика, както и осигуряването на лична екипировка; индивидуалното наемане на планински велосипеди, канута/каяци; закупуването на допълнителни храни и напитки.

*Таксата е валидна при минимум 8 участници (4 двойки родител + дете).

    ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ РОДИТЕЛИ С ДЕЦА

    Изберете програма от падащото меню:

    собственорганизиран

    месояденвегетарианец

    ДРУГИ ПРОГРАМИ