Family_advent
10/01/2021

Семеен лагер „Приключенска фамилия мини“

АКТУАЛНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА 2022 г. ОЧАКВАЙТЕ В ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ!

Програмата е подходяща за родители с деца от 4 до 6 години.

Ако си мечтаете за лято и приключения, но имате малки деца, които не можете да лишите от грижите си, ние ви предлагаме една смесена програма за големи и малки. По време на семейния ни лагер ще имате възможността да играете по нов начин с децата си, но и да останете насаме, докато те са заедно с опитните инструктори на “Лагер Беглика”. Заедно ще играем, ще готвим, ще правим разходки сред красивите гори около Горски център “Чатъма” и по водите на яз. “Голям Беглик”.

В програмата са предвидени ежедневни групови занимания с продължителност от 2 до 6 часа и свободно време в Горски център “Чатъма”. Там всеки има възможност да отпочива, да се включва по желание в дейностите на центъра, да кара кану/каяк или планински велосипед извън рамките на семейното преживяване.

Програмата включва следните дейности:

– пешеходни разходки в живописните гори на Беглика и пикници сред родопските поляни;
– кулинарни занимания в кухнята на Горски център „Чатъма“;
– разходки с моторна лодка във водите на язовир „Голям Беглик“;
– игри и арт занимания за малки и големи;
– почивка и забавление в едно.

Дата за провеждане: ***

Детайлно описание на програмата

Ден 1: Пристигане на яз. “Голям Беглик” и достигане до Горски център “Чатъма” в предобедните часове. Настаняване и запознаване на групата. Обядваме с вкусната домашна храна и опознаваме мястото. В следобедните часове ще се забавляваме и ще се сприятелим с весели игри. Вечерта ще запалим лагерен огън и ще си разказваме любими истории.

Ден 2: Във водата. В този ден водата ще е наша територия. Предстои ни вълнуваща разходка с моторната лодка на Чатъма. Ще достигнем до живописните поляни „Фестивална“ и „Слънчева“, ще обиколим и големия остров в средата на язовира. Правим си пикник и следобед се завръщаме на Чатъма за отмора и слънчеви бани.

Ден 3: Храната. Една от важните теми и нещо, което стои “на масата” ежедневно. В този ден ще научим някои от тайните на кухнята на Чатъма. Ще си направим вкусни питки и бисквити, а после ще ги изпечем на печка на дърва или на жар, а междувременно ще разберем някои хитрини и нови идеи за домашната кухня.

Ден 4: Отиваме в гората. Навлизаме в гората от Защитена местност “Чатъма”, за да вдъхнем боровия въздух и да чуем гласа ѝ. Достигаме до местността Ралев гьол, където ще направим пикник. Ще играем игри и ще се забавляваме. После отново ще навлезем в гората, оглеждайки се за вкусни ягодки, ароматни билки, гъби манатарки и пачи крак. Завръщаме се за следобедна почивка на Чатъма и прохладния бряг.

Ден 5: Ден за теб. В този ден всеки възрастен може да опита каквото пожелае – гребане с кану или каяк, или да покара планински велосипед около язовира. Децата ще играят и рисуват заедно с инструкторите. Заедно ще създадат свое произведение от природни материали, което да вземат за спомен у дома. В следобедните часове се сбогуваме и споделяме своите най-силни емоции от дните ни заедно.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на водачите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Такса за участие*: ***
За включване на втори възрастен: ***
За включване на второ дете от семейството: ***
Дете без възрастен придружител не може да бъде включено в лагера.

Местата за настаняване на закрито са ограничени, възможно е настаняване в общи стаи с други участници. При настаняване на палатки – допълнително договаряне на цената на програмата. 

За въпроси във връзка с настаняването, моля да се свържете с ГЦ “Чатъма”, като отбележите участието си в семейния лагер на посочения по-долу телефонен номер.

Таксата включва настаняване в Горски център „Чатъма“, храна, водачи/инструктори, специализирана екипировка, застраховка „Злополука“, програма с разнообразни активности и забавления за деца и възрастни.
Таксата не включва стойността на транспорта до и от Беглика, както и осигуряването на лична екипировка; индивидуалното наемане на планински велосипеди, канута/каяци; закупуването на допълнителни храни и напитки.

*Таксата е валидна при минимум 8 участници (4 двойки родител + дете).

    ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ РОДИТЕЛИ С ДЕЦА

    Изберете програма от падащото меню:

    собственорганизиран

    месояденвегетарианец

    ДРУГИ ПРОГРАМИ