МЕСТАТА ЗА ПРОГРАМАТА СА ЗАПЪЛНЕНИ!

При интерес можете да се свържете с нас за възможни допълнителни дати.

Програмата е подходяща за родители с деца от 4 до 8 години.

Ако си мечтаете за лято и приключения и имате деца, които не можете да изпратите при баба и дядо или пък са малки, за да отидат сами на лагер, ви предлагаме една смесена програма за семейства с малки деца. По време на семейния ни лагер ще имате време както да се сближите с децата си, така и да останете насаме, докато те са заедно с опитните инструктори на “Лагер Беглика”. Заедно ще си играем, ще готвим, ще правим разходки сред красивите гори около Горски център “Чатъма” и по водите на яз. “Голям Беглик”.

В програмата са предвидени ежедневни групови занимания с продължителност от 2 до 6 часа и свободно време в Горски център “Чатъма”. Там всеки има възможност да отпочива, да се включва по желание в дейностите на центъра, да кара кану/каяк или планински велосипед извън рамките на семейното преживяване.

Програмата включва следните дейности:

– пешеходни разходки в живописните гори на Беглика и пикници сред родопските поляни;
– кулинарни занимания в кухнята на Горски център „Чатъма“;
– разходки с кану/каяк или моторна лодка във водите на язовир „Голям Беглик“;
– игри и арт занимания за малки и големи;
– почивка и забавление в едно.

Дата за провеждане: 13.07. – 17.07.2020 г.
Краен срок за записване: 07.07.2019 г.

Детайлно описание на програмата

Ден 1: Пристигане на яз. “Голям Беглик” и достигане до Горски център “Чатъма” в предобедните часове. Настаняване и запознаване на групата. Обядваме с вкусната домашна храна на Чатъма и опознаваме мястото. В следобедните часове ще се забавляваме и ще се сдружим с весели игри. Вечерта ще запалим лагерен огън и ще разкажем любими истории.

Ден 2: Във водата. В този ден водата ще е наша територия. Ще се разделим на две групи – по-големите деца с родител ще направят първи опити в гребането с кану, а по-малките ще направят разходка с моторната лодка на Чатъма. Двете групи ще достигнем до живописните поляни Фестивална и Слънчева, ще обиколим и големия остров в средата на язовира, а по-смелите може да влязат в закътаната островна пещера. Правим пикник и следобед се завръщаме на Чатъма.

Ден 3: Храната. Една от важните теми и нещо, което стои “на масата” ежедневно. В този ден ще научим някои от тайните на кухнята на Чатъма. Ще си направим собствен хляб по няколко рецепти, после ще го изпечем на печка на дърва или на жар, а междувременно ще разберем някои хитрини и нови идеи за домашната кухня. Ще участваме активно в обучение на тема “Твоята храна” и ще разберем как да пазаруваме ефективно, как да намалим количеството на изхвърлената храна, какво да правим с вчерашното хапване, за да ни е вкусно и интересно и днес.

Ден 4: Отиваме в гората. Навлизаме в гората от Защитена местност “Чатъма” на запад, за да вдъхнем боровия въздух и да чуем гласа ѝ. Достигаме до местността Ралев гьол, където ще направим пикник. Ще играем игри и ще се забавляваме. После отново ще навлезем в гората, оглеждайки се за вкусни ягодки, гъби манатарки и пачи крак и, а по поляните ще събираме ароматни билки. Достигаме до Горанов чарк на Жълта река и покрай извиващата ѝ се снага, достигаме до метален мост, където тя се влива и пълни яз. “Голям Беглик”. След още два километра достигаме до Чатъма и отпочиваме на прохладния бряг.

Ден 5: Ден за теб. В този ден всеки възрастен може да опита каквото пожелае – гребане с кану или каяк, или да покара планински велосипед около язовира. Децата ще играят и рисуват заедно с инструкторите. Заедно ще създадат свое произведение от природни материали, което да им напомня за отминалата родопска седмица. В следобедните часове се сбогуваме и споделяме своите най-силни емоции от дните ни заедно.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на водачите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Такса за участие*: 600 лв. (валидна за 1 възрастен + 1 дете).
За включване на втори възрастен: + 380 лв.
За включване на второ дете от семейството: + 180 лв.
Дете без възрастен придружител не може да бъде включено в лагера.

Местата за настаняване на закрито са ограничени, възможно е настаняване в общи стаи с други участници. При настаняване на палатки – допълнително договаряне на цената на програмата. 

За въпроси във връзка с настаняването, моля да се свържете с ГЦ “Чатъма”, като отбележите участието си в семейния лагер на посочения по-долу телефонен номер.

Таксата включва настаняване в Горски център „Чатъма“, храна, водачи/инструктори, специализирана екипировка, застраховка „Злополука“, програма с разнообразни активности и забавления за деца и възрастни.
Таксата не включва стойността на транспорта до и от Беглика, както и осигуряването на лична екипировка; индивидуалното наемане на планински велосипеди, канута/каяци; закупуването на допълнителни храни и напитки.

*Таксата е валидна при минимум 8 участници.

За записване моля изпратете следните данни чрез Формата за съобщения:

  • три имена на родителя и на детето;
  • ЕГН на на родителя и на детето (необходими за застраховка);
  • телефон и електронна поща за връзка;
  • горепосочената информация за всеки допълнителен участник.

При допълнителни въпроси не се колебайте да ни потърсите на телефон 0888 992864 /Антония Вичева/.

Форма за съобщение

ДРУГИ ПРОГРАМИ