04/01/2019

Неочаквана ваканция: По следите на Голямата стъпка

ПРОГРАМИТЕ ЗА ЗИМА 2019/20 г. ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА!

Програмата е подходяща за деца на възраст между 8 и 12 години.

В дните на неочакваната ваканция се отправяме към снежните рилски гори, за да дишаме чист планински въздух и да се забавляваме.
Ще „избягаме“ от училище, за да изживеем една приказна седмица в зимната планина с весели приключения, смях и игри. Снегът ще ни носи радост и с порозовели бузи ще строим снежни замъци.

По време на лагера:

– ще играем в пухкавия бял сняг;
– ще разчитаме горските следи;
– ще се катерим и преодоляваме предизвикателства високо между дърветата, ще се спуснем по въже от високите обсипани със сняг върхари, за да усетим вкуса на смелостта;
– ще се научим как се прави снежно иглу, в което ще усетим топлината и уюта на зимния подслон;
– ЩЕ СЪЗДАВАМЕ ПРИКАЗКА!

Дати за провеждане: 28.01.-02.02.2019 г.
Район: Мальовишка Рила – хотел „Ален мак“.

Подробно описание на програмата:

Ден 1 (28.01.2019) Посока Мальовица. Сутринта се събираме и пътуваме към Рила. Настаняваме се в хотел „Ален мак” с гледка към вр. Мальовица.
Време е за игри! Запознаваме се, сближаваме се и се забавляваме. Разбира се, ще планираме програмата си и правилата на един добър лагер, и ще навлезем в приказната история.

Ден 2 (29.01.2019) Ден за ориентиране. Не само ще се учим на работа с карти и компаси, но и ще се ориентираме в обстановката, ще търсим своето място в групата ;)! Навлизаме в гората по следите на Голямата стъпка с помощта на нашите нови приятели.

Ден 3 (30.01.2019) Опознаване на зимната планина. Днес ще научим какви са трудностите, пред които можем да се изправим в зимната планина. Ще си говорим за безопасността, ще развиваме умения за оцеляване и знание за планината, за да я обикнем още повече. Ще си играем с лавинна екипировка и ще търсим съкровища под снега, а за най-бързите ще има изненади.

Ден 4 (31.01.2019) Към хижа Мальовица. Снегът вече е наш приятел. Отправяме се на преход в зимната гора, за да усетим магията ѝ. Ще достигнем до уютната хижа Мальовица и ще се радваме на прекрасните гледки към заснежените скалисти върхове. Следобед се прибираме в хотела за нова порция игри.

Ден 5 (01.02.2019) Предизвикателства. Игри, игри, игри и боричкане в снежния пух. А после – строеж на иглу и въжено предизвикателство, което ще обсипе главите ни със снежни кристали. После ще обзаведем иглутата, за да ни е уютно и красиво.

Ден 6 (02.02.2019) Отпътуване. Разделяме се, но в сърцата ни е покълнала любовта към планината и сме скътали топлина за зимата от новите приятелства. Пристигаме в големия град с нови сили, готови да се изправим срещу всякакви предизвикателства.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Такса за участие: 380лв.
Таксата е валидна при минимум 10 участници.

Цената включва:

* превоз, храна, нощувки в хотел „Ален мак“;
* програма, изпълнена с весели преживявания и приключения;
* снегоходки, карти, компаси, радиостанции, лавинни уреди;
* програма изпълнена с весели преживявания и приключения;
* планинска застраховка;
* квалифицирани инструктори по обучение чрез преживяване на детски групи.

Таксата НЕ включа осигуряването на личната екипировка на участниците.

Допълнителни въпроси, коментари и записвания:
Стела Калоянова – 0889 698182

Димитър Грозданов – 0888 779979

или bikearea@gmail.com и mail@reversobg.org

Повече за двете организации, както и общите условия за записване и участие можете да научите от: https://kids.bikearea.org и http://www.reverso.bg

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ

Изберете програма от падащото меню:

собственорганизиран

месояденвегетарианец

Други програми