10/01/2021

Ветроходен лагер „Първи порив“

МЕСТАТА ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА СА ЗАПЪЛНЕНИ!

Лагерът е подходящ за деца на възраст 10-13 години.

Ветроходният лагер “Първи порив”, който ще се проведе във водите на яз. “Голям Беглик”, е насочен към децата, които обичат водните спортове и искат да се докоснат за първи път до истинското ветроходство. В рамките на една седмица те ще се запознаят с основните принципи на ветроходното плаване, като успоредно с това ще се забавляват с колоездене, ориентиране, въжена градина и много екипни игри. Лагерът е съвместна инициатива на Лагер Беглика (Сдружение „Байкария“) и Ветроходен клуб „Вятър и вода“.

Програмата включва следните дейности:

– бивакуване на открито и организиране на палатков лагер;
– начално обучение по ветроходство в язовир “Голям Беглик”;
– плаване в екип и формиране на екипаж;
– ориентиране и навигация;
– планинско колоездене;
– преминаване на въжена градина;
– екипни игри и много забавления.

Дати за провеждане: 15.08. – 21.08.2021 г. (МЕСТАТА СА ЗАПЪЛНЕНИ!)

Детайлно описание на програмата

Ден 1. Беглика и Горски център “Чатъма”. Децата пристигат по обяд в местността “Самодивска поляна”, разположена на северния бряг на язовир “Голям Беглик”. Отправяме се на пешеходен преход (около 2 часа) до Горски център “Чатъма” като по пътя спираме за почивка, игри за запознаване и обедно похапване на красивата Гержикова поляна. След пристигане на Чатъма и ориентация, се заемаме с устройването на лагера ни за следващата седмица.

Ден 2. Ветроходство и ориентиране. Този ден е предвиден за усвояването на базисни умения и знания за плаването с ветроходна лодка, както и за основните принципи на навигацията и работата с компас. Вечерта се събираме край лагерния огън и си говорим за наученото през деня.

Ден 3. Ветроходство и колоездене. Започваме деня с поделяне на групата на две подгрупи. Първа група влиза във водите на езерото и се отправя на пътешествие към далечните брегове, спирайки за кратко на усамотен остров, а втора група кара колела покрай брега на язовира. Целта е двете групи да се “открият” на специално уречено място, където ще сменят ролите си. Вечерта се прибираме обратно в лагера на Чатъма.

Ден 4. Ветроходство и въжена градина. В четвъртия ден от лагера ще надградим получените до момента знания и умения, а в следобедните часове ще се забавляваме, катерейки се по въжените елементи на градината, изградена в горския център. Разбира се, ще пробваме и 70-метровия тролей, преминаващ над водите на езерото.

Ден 5. Ветроходство, екипни игри и планиране на един приключенски ден. В този ден ще включим в програмата си поредица от екипни игри, които имат за цел сплотяване на участниците в лагера и тяхната подготовка за предизвикателството, което сме подготвили за следващия ден. Игрите включват логически задачи, колективни усилия за преодоляване на препятствия и планиране на общи действия. Ще имаме време и за ветроходство.

Ден 6. Голямото предизвикателство. Този ден е предвиден за провеждането на целодневна игра, включваща всички елементи от предходните дни – плаване, ориентиране, колоездене, катерене, екипни задачи. Съревнованието ще бъде оспорвано, а привечер всички ще се възнаградим с нещо много вкусно.

Ден 7. Ден последен. След закуска ще направим традиционната церемония по закриване на лагера, след което ще се отправим отново на пешеходен преход към местността “Самодивска поляна”, където ще се разделим с пожелание за нови вълнуващи срещи.

Ветроходните занимания ще бъдат проведени от квалифицирани инструктори на Ветроходен клуб “Вятър и вода”, а за нуждите на програмата ще бъдат използвани ветроходни лодки “Ял – 6”.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Повече за условията за записване и участие (настаняване, храна, екипировка, транспорт и т.н.) можете да научите в секцията ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

Моля, прочетете внимателно!

Такса за участие*: 480 лв.

Може да бъде заявен транспорт от Формата за записване. Цена (двупосочно): 60 лв.

Включва настаняване, храна, инструктори, специализирана екипировка, застраховка. Настаняването е на палатков лагер!
Не включва стойността на транспорта, както и осигуряването на лична екипировка.

*Таксата е валидна при минимум 12 участници.

    ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ

    Изберете програма от падащото меню:

    собственорганизиран

    месояденвегетарианец

    ДРУГИ ПРОГРАМИ