АКТУАЛНА ПРОГРАМА – ЕСЕН 2023 г.

Лагерът е подходящ за деца на 9 – 12 години.

Октомври. Склоновете на рида Алабак и хълмовете, ограждащи Чепинското корито, са посипани с фин златен прашец. Есента кипи и изобилства, а цветовете достигат предела на разнообразието. Велинград, сгушен в тази родопска идилия, очаква да ни посрещне и приюти за пет дни, изпълнени с природа, приятелства и приключения. 

Програмата включва следните дейности:

– планинско колоездене в района на град Велинград и рида “Алабак”, Западни Родопи;
– пешеходни разходки из Чепинската котловина и посещение на ЗМ “Бялата скала”;
– запознаване с историята и миналото на района, посещение на Плиоценски парк “Дорково”;
– настаняване в самостоятелна къща за гости;
– самостоятелно приготвяне на вкусна храна и изпитване на най-вкусните рецепти;
– дружни игри и любознателни задачи;
– пътуване с Родопската теснолинейка.

Дата за провеждане: 28.10. – 01.11.2023 г.
Краен срок за записване: десет дни преди началото на програмата или до запълване на групата.

Детайлно описание на програмата

Ден 1. Цветен рай. Пристигаме във Велинград, опознаваме района, изкачваме първата си скаличка заедно и намираме първи приятели. А есента наоколо е избухнала в пъстрота!

Ден 2. Колело ли чух? Правилно, да! Без много много да се размотаваме, яхаме велосипедите и правим колоездачен преход до местностите Гергевана и Стария чарк. Учим се на основните техники в карането на колело в пресечен терен, правим пикник и прекарване цял ден на открито в игри и забавления.

Ден 3. В сянката на мастодонта. Отправяме се към по-отдалечен край на Чепинската котловина, за да посетим Плиоценския парк в близост до с. Дорково. Съчетаваме посещението в района с пешеходна разходка до връх Мел, който ни дава различен поглед върху диплите на Родопите.

Ден 4. До Бялата скала сред златните буки. В този ден достигаме до високите части на рида Алабак и преминаваме през есенните багри на смесената гора в ЗМ “Бялата скала”. Районът е див, живописен и през него преминават някои не чак толкова отъпкани пътеки. Именно към тях ни водят нашите стъпки. След като слезем от баира – волна програма в минерален басейн. 🙂

Ден 5. Родопската теснолинейка. Приключваме нашето родопско пътешествие с едно запомнящо се пътуване с теснолинейното влакче. Преминаваме, клатушкайки се, през каньона на Чепинска река и достигаме тракийското поле, където си взимаме довиждане и си пожелаваме да се срещнем отново.

* Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Повече за условията за записване и участие (настаняване, храна, екипировка, транспорт и т.н.) можете да научите в секцията ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

Моля, прочетете внимателно!

Такса за участие*: 650 лв.
Може да бъде заявен транспорт от Формата за записване. Цена (двупосочно): 80 лв.

Включва настаняване, храна, инструктори, специализирана екипировка, вътрешни трансфери, входни такси за туристически обекти, застраховка.
Не включва стойността на транспорта от и до София, както и осигуряването на лична екипировка.

* Таксата е валидна при минимум 15 участници.

  АНКЕТА ПРЕДИ ЗАПИСВАНЕ


  Моля, преди да пристъпите към записване за лагера, да попълните приложената анкета. Тя ще ви помогне да се запознаете с базовите особености на програмата, към която проявявате интерес. Отговори на част от въпросите можете да намерите в секцията ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

  За да пристъпите към попълване на Формата за записване в лагера, моля да отговорите на няколко въпроса:

  Какво е настаняването по време на лагера? Според лагера може да има повече от един верен отговор.

  Къде се провежда лагерът?

  Как се приготвя храната в лагера? Според лагера може да има повече от един верен отговор.

  Кое от долуописаните може да доведе до отпадане на дете от лагер? Верните отговори са повече от един.

  ДРУГИ ПРОГРАМИ