МИНАЛА ПРОГРАМА!

Програмата е подходяща за деца между 9 и 12 години.

Ако обичате зимата и искате да се научите да карате ски – този лагер е за вас. Красивата Пирин планина ще ни приюти, за да дишаме с пълни гърди чистия въздух, да се забавляваме и овладяваме скоростта на пистата. Предстои ни едно зимно приключение с много забавления, смях, игри и приятелства. По време на лагера ще се научим да побеждаваме гравитацията и да владеем ските, ще се научим как да падаме безболезнено, а главната ни цел е да се движим, качени върху ските! 🙂 След лагера ще сме готови да рисуваме снежни рисунки по склоновете.
От нас са ски учителите, прекрасното място, което ще ви разкрием, и безопасността. А от вас – смелостта, желанието да се забавлявате, смеха и любовта към снега и зимната планина.

Програмата включва следните дейности:

– зимни приключения в района на Добринище;
– обучение по ски за начинаещи;
– забавления и снежни приключения;
– екипни игри и задачи.

Дати за провеждане: 15 – 19 март 2021
Краен срок за записване: 1 март 2021

Детайлно описание на програмата

Ден 1 (15.03.): Пътуваме по обяд от София и се настаняваме в уютния хотел „Добринище“. След това ще се запознаем с останалите в групата и ще научим повече за местността, в която се намираме. Разпределяме си ските, подготвяме екипировката и уреждаме битовите въпроси, какво очакваме и какво предстои да ни се случи по време на лагера.

Ден 2 (16.03.): Това е денят, в който ще разберем кой на какво ниво е. На практика. Ще формираме ски групите, за да извлечем максималното от това ски приключение.

Ден 3 (17.03.): Отново сме на ските – учим нови неща и затвърждаваме знанията си. Ще имаме време да научим нещо и за ориентирането и работата с карти и компаси, за да знаем къде искаме да стигнат и къде могат да ни заведат ските ни прези зимата. От водата под формата на сняг, ще скочим в топлата вода на минералните бани в град Добринище.

Ден 4 (18.03.): Каране на ски, разбира се. Допълнителните знания, които ще получим днес са по първа помощ за деца – какво да правим на пистата при инцидент. Ще започнем да трупаме и умения за оцеляване сред зимната природа и знания за планината.

Ден 5 (19.03.): След закуска ще покараме ски до обяд, за да осъзнаем колко много сме напреднали в ските, после ще направим традиционно закриване на лагера, като си припомняме хубавите моменти от прекараното време заедно. Обядваме късно и отпътуваме към София.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Условия за участие:

Участниците трябва да попадат в определената за курса възрастова група (9-12 години). Те трябва да бъдат в добро здравословно състояние и да нямат опит или да са с много малък такъв в ските.

Настаняване: Участниците се настаняват в Комплекс „Добринище“.
Храна: В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден в базата и край ски пистата.
Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка. Тя включва подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности. Ние предоставяме другата специализираната екипировка – карти, компаси и други.
Транспорт: До и от Добринище участниците пътуват със собствен транспорт. При необходимост, ще съдействаме за организиране на групов транспорт.

Такса за участие*: 730 лв. с включена ски екипировка
660 лв. при ползване на собствена ски екипировка

Включва  настаняване, храна, локален транспорт до ски пистите, инструктори и ски учители, ски карта, застраховка.
Не включва  транспорт до и от началнатата точка на лагера, осигуряването на лична екипировка и облекло.

Моля, заявете във Формата за записване дали ще ползвате собствена или наета ски екипировка.

*Таксата е валидна при минимум 12 участници.

    ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ

    Изберете програма от падащото меню:

    собственорганизиран

    месояденвегетарианец

    ДРУГИ ПРОГРАМИ