АКТУАЛНА ПРОГРАМА ЗА 2021 г.

Програмата е подходяща за родители с деца от 7 до 10 години.

Забързани в ежедневието рядко ни остава време за най-близките ни хора. Програмите „Зима в планината“ канят Вас, родители, да си подарите един снежен спомен със своите деца сред природата. В тези програми не само ще преживеете един незабравим ден навън, а и ще ви дадат базови познания за планината и планинските преходи. Чрез весели, колективни игри ще обърнем внимание на връзката ни с децата извън ежедневната семейна среда.

Зимните преходи за родители и деца се провеждат в съботните дни, а в неделя можете да подарите едно самостоятелно изживяване на децата си заедно с опитните ни инструктори с неделните програми „Снежни стъпки“.

Програмата включва следните дейности:

– пешеходни разходки в живописните гори на Витоша и Рила с красиви снежни гледки;
– снежни игри и търсене на снежни съкровища;
– обучение за придвижване и правила за безопасност в зимната планина;
– игри за екипност и сплотяване за малки и големи;
– почивка и забавление в едно.

Дати за провеждане: Програма 1: 20.02.2021 г.; Програма 2: 27.02.2021 г.; Програма 3: 06 – 07.03.2021 г.

Краен срок за записване: до вторник на съответната седмица.

Детайлно описание на програмата:

Програма 1: 20.02. (събота). Приказно на Витоша. Семейното приключение “Зима в планината” ще стартира с една разходка в малко по-високата част на Витоша. Събираме се близо до заснежената местност Офелиите и след като се запознаем по един по-нестандартен начин, поемаме първите си стъпки като група. По криволичеща горска пътека достигаме до хижа “Звездица”, където ще се стоплим с ароматен чай. Продължаваме по не по-малко вълшебна пътека, която ни води до заслон „Конярника“, а по пътя ще учим повече за това как да се ориентираме в планината и какво е важно да знаем, когато тръгваме на преход сред природата. Обратно в хижа „Звездица“ ще обядваме и отпочинем. Следобеда сме отделили на екипни игри и знания за зимната планина. Ще се смеем и ще трупаме усмихнати снежни спомени. В края на деня е време да съберем в шепи емоциите си и уморено, но щастливо, да се запътим към вкъщи.

Програма 2: 27.02. (събота). До х.“Ловна“ в Рила. Днес ще бъдем на гости на обаятелната Рила планина. Събираме се около хижа “Пионерска”, за да се запознаем и да се отправим към една от най-старите хижи в България. Този ден по път ще се запознаем с картата и компаса и ще търсим съкровища в снежната рилска гора. Наслаждаваме се на красотата, около нас и неусетно стигаме тихо сгушената хижа “Ловна”. Тук почиваме и обядваме, и се сгряваме с горски чай. Идва време да запълним следобеда със смях, игри и снежни веселби, и ще създаваме снежни произведения на изкуството. Опознали и усетили мястото, е време да надникнем отново към приказната горска пътека, която ще ни прибере у дома.

Програма 3: 06 – 07.03. (събота и неделя). Скок до Скакавица. С всички предходни ръзходки заедно родители и деца събирахме опит и знания, за да се впуснем в това зимно приключение. Преходът ще е по-предизвикателен и труден, но ще очарова със зимни картини и емоции. Този уикенд ще прекараме отново в приказните гори на Рила планина, където се е сгушила и нашата крайна дестинация – хижа “Скакавица”, първата българска високопланинска хижа.

Ден 1: Съботният ден започва с ранна среща в местността Зелени преслап, където ще си поговорим за района и отново ще си припомним основните правила за придвижване в зимната планина. Пътеката до хижа “Скакавица” ще ни преведе през различни терени, ще криволичи през зимната гора и, следвайки река Скакавица, ще стигнем уютната едноименна хижа. Там ще се стоплим и ще съберем сили за следобедните игри. Вечерта ще споделим най-силните и впечатления и емоции от този вълнуващ ден, за да извлечем най-ценното от него.
Ден 2: Събуждаме се в планината и започваме деня си с глътка рилски въздух. След закуска отново се приготвяме за кратка разходка и, ако времето и условията ни позволят, ще надникнем по нависоко, за да видим някой от Скакавишките водопади. След кратка почивка в хижата и топъл чай се отправяме обратно към града. Ако имаме време, ще се потопим и в топлите минерални бани на град Сапарева баня.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на водачите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Такса за участие за Програма 1 и 2***: 90 лв. (валидна за 1 възрастен + 1 дете), 30 лв. за всеки следващ член на семейството.
Такса за участие за Програма 3***: 190 лв. (валидна за 1 възрастен + 1 дете) с включена нощувка, 60 лв. за всеки следващ член на семейството.

За записване за всички програми – 10% отстъпка.

Дете без възрастен придружител не може да бъде включено в лагера.

Таксата включва водачи/инструктор, застраховка „Злополука и спасителни“, програма с разнообразни активности и забавления за деца и възрастни, настаняване в х. „Скакавица“ за последната програма.
Таксата не включва транспорт, храна, осигуряване на лична екипировка.
**В зависимост от снежните условия може да се наложи използване на снегоходки, за наемането на които можем да съдействаме. Допълнително ще изпратим подробен списък с необходимата екипировка.

***Таксата е валидна при минимум 5 двойки (възрастен + дете).

При допълнителни въпроси не се колебайте да ни потърсите на: 0893 513 019 /Северина Митева/ или  0878 557 789 /Василена Ковачева/ и на имейл: kids.bikearea@gmail.com.

    ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ РОДИТЕЛИ С ДЕЦА

    Изберете програма от падащото меню:

    собственорганизиран

    месояденвегетарианец

    ДРУГИ ПРОГРАМИ