Za Paskal

АКТУАЛНИ ПРОГРАМИ ЗА 2022 г. ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА ФЕВРУАРИ!

Програмата е подходяща за деца на възраст 7- 10 години.

Всяка неделя ще е запазена само за децата с много снежни забавления. Очакват ни безброй игри, приключенски преходи по непознати места на Витоша и нови знания за природата. Ще се учим на важни неща за безопасността ни в планината, но ще имаме и много време за щуреене и веселба. Ще откриваме непознати пътеки и ще разкриваме тайните на местата, които посещаваме. А в края на всеки ден заедно ще се прибираме вкъщи с нови интересни знания и с нови приятели.

Програмата включва следните дейности:

– еднодневни пешеходни разходки на различни места в близост до София;
– посещения на планински хижи, панорамни гледки и простор;
– весели игри и забавления.

Дати на провеждане: ***

Краен срок за записване: до вторник на съответната седмица.

Детайлно описание на програмата:

Програма 1: Непознатата Витоша. През първия ден от детските зимни програми ще се разходим в по-малко посещаваната част на Витоша. Днешната разходка започва от с. Кладница. Пътеката, която следваме, минава през мостчета и криволичи сред красивата гора. Ще се учим да се придвижваме в група, ще си поговорим и за планинската маркировката и какво ни казва тя. Следвайки Кладнешката река, ще си поговорим и за този ценен природен ресурс – откъде извират реките и защо са важни те. Така неусетно ще стигнем до хижа “Селимица” и близкия заслон Кало. Ако имаме късмет, може да срещнем и някой горски обитател. Ще съберем нови сили с вкусен обяд в хижата, а следобеда ни чакат забавни игри. Заредени с много смях и нови приятелства, се отправяме отново към с. Кладница.

Програма 2: По заснежените витошки пътеки. Отново се озоваваме в прегръдките на зимна Витоша. Стъпка по стъпка Офелиите ни изпращат към гостоприемната хижа “Кумата”. Научили малко повече за нейната история, поемаме към съседната хижа “Звездица”. В този ден ще се учим главно как да ходим в зимната планина и какво е важно да следим, за да не се изгубим. Ще поговорим за Планинската спасителна служба и каква е нейната задача в планината. Пристигайки в хижа “Звездица” е време за обяд. Отпочинали и подкрепени с енергия, след няколко игри се спускаме към мястото, където се срещнахме сутринта.

*Така описаната програма може да претърпи малки промени по решение на инструкторите в зависимост от индивидуалните особености на групата и метеорологичните условия.

Повече за условията за записване и участие (настаняване, храна, екипировка, транспорт и т.н.) можете да научите в секцията ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

Моля, прочетете внимателно!

Такса за участие**: ***

За записване за всички програми – 10% отстъпка.

Включва: опитни инструктори в програми сред природата, застраховка „Злополука“, обяд в хижите.
Не включва: транспорт, осигуряването на лична екипировка.

***В зависимост от снежните условия може да се наложи използване на снегоходки и щеки, за наемането на които можем да съдействаме. Допълнително ще изпратим подробен списък с необходимата екпировка.

**Таксата е валидна при минимум 6 участници.

За записване моля изпратете следните данни чрез Формата за съобщения:

  • три имена на детето;
  • ЕГН на детето (необходим за застраховка);
  • име, телефон, електронна поща на родител/настойник;
  • дни от програмата, за които желаете записване (имайте предвид, че в програмата е възможно да настъпят промени и размествания).

При допълнителни въпроси не се колебайте да ни потърсите на: 0893 513 019 /Северина Митева/ или  0878 557 789 /Василена Ковачева/и на имейл: kids.bikearea@gmail.com.

ДРУГИ ПРОГРАМИ